Trvanlivost ovoce a zeleniny může být snížena vlivem určitých podmínek prostředí ve skladovacích prostorách. Řízené vytváření ochranné atmosféry je dobrým řešením pro zajištění dodávek kvalitních produktů a prodloužení jejich trvanlivosti. Tento proces zahrnuje kontrolu etylenu, oxidu uhličitého, kyslíku, okolní teploty a relativní vlhkosti.
Jaké veličiny měřit? | Typický měřící rozsah | Doporučené produkty |
Etylen (C₂H₄) | 0…10 ppm | E2608-C2H4 E2618-C2H4 E2638-C2H4 |
Oxid uhličitý (CO₂) | 0…10 000 ppm | E2608-CO2 E2618-CO2 E2638-CO2 |
Kyslík (O₂) | 0…25% O2 | E2608-O2 E2618-O2 E2638-O2 |
Relativní vlhkost (RV) a prostorová teplota | E2218 E2228 |