Průmyslové kuchyně zajišťují teplá jídla pro celé podniky, kanceláře nebo třeba aerolinky. K vaření se v těchto kuchyních často používají plynové sporáky, kde může unikat zemní plyn nebo LPG.
Zemní plyn (70 – 98 % metanu) a LPG (minimálně 75 % propanu) jsou nebezpečné a hořlavé plyny. Aby se zabránilo výbušným koncentracím v důsledku úniku, musí být tyto plyny detekovány. Bezpečnost je vždy na prvním místě.
Zdroje úniků mohou vznikat z poškozeného potrubí, netěsných plynových lahví, vadných ventilů nebo netěsností hořáků.
Jaké veličiny měřit? | Typický měřící rozsah | Doporučené produkty |
Metan | 0…100% LEL | E2608-CH4 E2615-LEL E2618-CH4 E2630-LEL E2638-CH4 E2648-CH4 |
LPG | 0…100% LEL | E2608-LEL E2615-LEL E2618-LEL E2630-LEL E2638-LEL E2648-LEL |